Gipszkartonról általában - KK Szerkezetépítő Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Segédletek
Gipszkartonról általában

Manapság az építkezések során egyre többen ismerik fel a gipszkarton előnyét, és szépségét. Tökéletes, gyors és látványos építőanyag.

- Tökéletes, mert milliméter pontossággal lehet vele dolgozni.
- Gyors, a kiváló technológiának, és a szakembereknek köszönhetően.
- Látványos, mert a boltívek, polcrendszerek, rejtet világítások, mennyezeti dobozok kialakítása exkluzív megjelenést biztosít.

Magyarországon egyre nagyobb körben válik ismertté a gipszkarton, mint építőanyag. Mind több tervező, építész, beruházó és kivitelező ismeri meg azt a lehetőséget, amelyet e rendszer kínál, mind műszakilag, mind építészetileg és nem utolsó sorban gazdaságilag. Manapság már nem csak térelválasztó válaszfalak, vagy álmennyezetek megépítésénél gondolhatunk a gipszkarton
rendszerekre. Mára már nem jelent nehézséget, ha boltívet vagy esetleg kupolát kell megalkotni ezekből az építőlemezekből. A szárazépítészetben igyekszünk minden igényt kielégíteni, minden részletre kidolgozni a lehető legjobb esztétikai és műszaki megoldást.

A gipszkarton rendszerek anyagtulajdonságaik révén egyéb fontos épületfizikai követelményt is kielégítenek. A rendszerek magukba foglalják a beépítéshez szükséges tartó- és a vázszerkezetet, a függesztő-, rögzítő- és kötőelemeket, továbbá minden kiegészítő és kapcsoló elemet, más épületszerkezetekhez való kapcsolat kialakítását, valamint berendezések és szerelvények elhelyezését és biztonságos rögzítését lehetővé teszik. A korszerű építési követelmények kielégítésének ilyen szintje tette lehetővé a gipszkarton szerkezeti rendszerek széles körű elterjedését a magasépítés minden területén.

Formai gazdagságot, modernséget csempészhet lakásába. A sík falak térbeli megtörésével, rejtett világítás beépítésével megváltoztathatja lakása hangulatát.

A gipszkarton gipszből, aprított papírból és perlitből álló építőipari alapanyag. A gipszkarton alkalmazása egyere inkább elterjedt, főképp az utólagos takarások, válaszfalak elkészítésekor.
A gipszkartonnak számtalan előnye van a hagyományos falazóelemekkel szemben: könnyű, gyors, tiszta.

A gipszkarton könnyű, mert gipszből és papírból áll, így könnyű vele dolgozni, nem kell több tonnányi anagot megmozgatni egy térelválasztó fal megépítéséhez.
A gipszkarton gyors, mert csavarozható és előre gyártott profilokkal bárhová felszerelhető! Nem kell megvárni amíg megköt a habarcs, nem kell zsaluzni sem!
A gipszkarton tiszta, itt nincs fröcsögő malter, akár utólagosan is beépíthetőek a gipszkarton falak, mivel nem szükséges folyékony, csepegő kötőanyag a rögzítéshez!
Nézzük mi kell egy gipszkarton fal kialakításához!

Szükségünk lesz sínekre a már meglévő falakhoz való rögzítéshez. Csavarokra, mint kötőelemkere, kőzetgyapot szigetelésre a hangszigeteléshez. Valamint természetesen gipszkarton lapokra.


A gipszkarton mára egy nagyon sokoldalúan alkalmazott megoldás lett az építőiparban, köszönhetően a rendkívül sokoldalú falhasználhatóságának. A gipszkarton segítségével a falak megtörhetők, rejtett világítást építhetünk a lakás bármely pontjára, nagyobb tereket válaszhatunk el véglegesen vagy ideiglenesen. A gipszkartonnal álmennyezetet készíthetünk amelybe beéípthetjük a világító testeket, amely mögé elrejthetjük a vezetékeket, amelybe szellőzőrendszert építhetünk.

Ebben az esetben bátran mondhatjuk, hogy a gipszkarton felhasználásában csak a képzeletünk szabhat határt. Boltívek, kupolák, polcrendszerek, térelválasztások, mind-mint megvalósíthatók ezzel a nagyszerű rendszerrel!

A gipszkarton felhasználási területei

Térelválasztás, válaszfalak építésegipszkarton
Különboző falszerkezetek szárazvakolata
Tetőterek borítása
Álmennyezetek készítése
Tűzvédelmi borítások
Díszítő elemek, rejtett világítások
A gipszkarton további előnyei

Pontosság - a gipszkarton falak minden esetben egyenesek, csak rajtunk múlik, hogy hova teszünk derékszöget és egyenest.
Alacsony szállítási költség - sokkal könnyebb falazó anyag mint bármely tégla vagy ytong szerkezet így a szállítási költség is jóval kisebb, valamint nem kell több tonnányi tégra lerakásával bajlódni.
Hangszigetelés - az így épített falak kiváló hangszigetelők, sokszor a megrendelő is rácsodálkozik, hogy milyen jól szigetel a gipszkarton fal!
Az építés után azonnal használható az ingatlan - nem kell várni a kötőanyagok száradására, mivel a rögzítés csavarokkal valósul meg.
Tűzállóság - a gipszkarton szerkezet nem tartlamaz semmilyen égehető anyagot, ezért kiemelkedően jó a tűzállósága!
 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz