Kőzetgyapot homlokzat szigetelés - KK Szerkezetépítő Kft.

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Segédletek
KŐZETGYAPOT


Nagy általánosságban 2 fő csoportra oszthatóak:
- nem terhelhető (válaszfalba, előtétfalba, álmennyezetbe, mennyezetre fektetve)
Tömegsúlya általában 30-40 kg/m3
- terhelhető homlokzati (homlokzati hőszigetelésbe)
Tömegsúlya általában 150-160 kg/m3

A kőzetgyapot hőszigetelések előnyei a polisztirol szigetelésekkel szemben:
- fokozottabb hangszigetelés
- tűzállóság
- nagyobb páraáteresztő képesség


Hátrányai:
- zsugorodás
- nagy tömeg (önsúly) már a vízszintes felületekre tervezett tipusoknál is
- extra nagy tömeg (önsúly) a homlokzati hőszigetelésekre tervezett típusnál
(kb. 10-szer nehezebb, mint a hungarocell homlokzati hőszigetelő, ezért nagyon körültekintő rögzítést - ragasztás, fémszeges dübelezést - igényel)
- jelentősen drágább a hungarocell homlokzati hőszigeteléshez viszonyítva

A kőzetgyapot termékek általában 600-625 x 1000 mm-es lapok (bálák) formájában elérhetőek.
Az utóbbi évek újítása az inhomogén felépítésű kőzetgyapot szigetelők - ahol a „felső", közvetlenül terhelendő réteg tömörebb, mint az anyag többi része.

A kifejezetten vakolható kőzetgyapot lemezek alkalmazási területe a homlokzatok hő- és hangszigetelése. Legjobb homlokzati szigetelőanyagok között szerepel az alábbi tulajdonságai miatt: kiváló hőszigetelő képesség, jó hangszigetelés, tartósság, nedvességre nem érzékeny, tűzállóság, kiváló légáteresztő képesség, környezetre és egészségre káros hatása nincs. Nagy páraáteresztő képességgel rendelkezik, ennek köszönhetően nem akadályozza a pára távozását, ez csökkenti a penészesedés kialakulását.

A kőzetgyapot hőszigetelés egy ásványi alapú szálas szigetelő anyag, bazalt kő és újrahasznosított salakból tevődik össze. Bazalt egy vulkáni kőzet, ami igen gazdagon fordúl elő a földön, és a salak ami egy mellékterméke az acél és réz gyártásban. Gyártása az ásványi anyagok megolvasztják, és vékony szálakban kialakítják, és méretre vágják a terméket.

kőzetgyapot

- Kiváló hőszigetelő tulajdonság

- Igen magas hőmérsékletnek ellenáll, akár 1000-1250 C fok

- Nem káros az egészségre, természetes alapanyagainak köszönhetően a környeztre sem gyakorol káros hatásokat.

- Tűzállóság: A1


Kőzetgyapot hőszigetelés. Az építőiparban egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre a fajta hőszigetelő anyagra. Igen sok jó tulajdonságával, és széles körű felhasználhatóságával, vívta ki magának az elismerést. Páraátersztő képessége a kőzetgyapot termékeknek magasan a legjobb, mivel a magas hőmérsékletnek igen jól ellenáll, a tűzvédelmi szempontoknak is kiválóan eleget tesz. A kőzetgyapot hőszigetelés a tulajdonságai miatt igen megnyuktató és folyamatos biztonságérzetet kölcsönöz az épület tulajdonosának, állandó és költségkímélő belső hőmérséklet valamint a meglévő épületszerkezetek megovásával párosúl. Alapanyaga természetes, ezért a környezetre semilyen káros hatása nincs. Termékeink között megtalálható a homlokzati kőzetgyapot, általános felhasználásra szánt kőzetgyapot hőszigetelés, és ne feledkezzünk meg a lépésálló fajtáról sem.


 
Copyright 2015. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz